Nordic Health Institute
Banner-billede cykel2.jpg

Foredrag & workshops

 
 
 

Nordic Health Institute's foredrag og workshops henvender sig primært til sundhedsforsikrings- og pensionsselskaber, virksomheder og kommuner. Læs mere herunder.

Workshops 

Nordic Health Institute (NHI) afholder workshops om smerter, som er relevante for både personer med og uden smerter. Vores workshop klæder alle deltagerne på til bedre at forstå hvad smerter i kroppen er, hvad der kan have indflydelse på smerten, samt hvad man selv kan gøre for at forebygge smerte.

Vores workshops kan nøje skræddersyes, men vil som udgangspunkt indeholde nedenstående.

INDHOLD

  • Kort præsentation af  Nordic Health Institute: Hvem vi er, hvordan vi opstod, og hvad vores eksistensberettigelse er.
  • Oplæg fra foredragsholder: Præsentation af moderne smertevidenskab. Smerte er kompleks. I mange år har man troet, at smerte var lig med vævsskade, og at vævsskade var lig med smerte. Så enkelt kan det ikke forklares. Vi vil, på et niveau så alle kan være med, guide tilhørerne igennem den udvikling som smertevidenskaben har taget fra 1600-tallet og frem til i dag.
  • Snak i grupper med supervision: Sammen to og to snakker I om, hvorvidt I har oplevet smerte på egen hånd eller i jeresomgangskreds. Herefter følger en snak i plenum, hvor folk er velkomne til at dele deres historie. Ofte er vores oplevelse, at stort set alle har oplevet smerte på tæt hold.
  • Introduktion til funktionelle øvelser: Et af vores mottoer er “Motion is Lotion”. Der findes ikke én superøvelse, men i stedet rigtig mange forskellige gode øvelser. En del kan udføres derhjemme uden omklædning. Jævnfør forskning er det veldokumenteret, at bevægelse har en positiv effekt på smerter. Vi introducerer både selvstændige og makkerbaserede øvelser.
  • Cases: I får præsenteret historier om personer med smerter, som vi har hjulpet tilbage til hverdagen igen. Fokus er på hvordan vi hjalp dem til at håndtere smerten selvstændigt.
  • Værktøjer som deltagerne får med fra workshoppen: Forståelse for smerte og dens kompleksitet, værktøjer til at forstå smerter i egen krop og viden om funktionelle øvelser.

Foredrag 

Nordic Health Institute (NHI) holder foredrag, hvor omdrejningspunktet er at udbrede en bedre forståelse af smerter. Sigtet er at give den enkelte tilhører en forståelse for hvad smerter i kroppen er, hvad der kan have indflydelse på smerten, samt hvad man selv kan gøre for at forebygge smerte. Vores foredrag tager udgangspunkt i moderne smerteforskning, nærmere bestemt den biopsykosociale smertemodel, som siger, at oplevede smerter altid har både en biologisk, en psykologisk og en social side. Smerte er således en langt mere kompleks størrelse, end man tidligere har antaget.

Foredraget tilrettelægges specifikt i forhold til målgruppen og kan således eksempelvis både formes som et fagligt oplæg eller som et gå-hjem møde med lidt mere spræl i. Vores foredrag vil være interessante for både folk med og uden forudgående kendskab til smertevidenskab.

Indhold

  • Kort præsentation af Nordic Health Institute: Hvem vi er, hvordan vi er blevet til, og hvad vores eksistensberettigelse er.
  • Oplæg fra foredragsholderen: Præsentation af moderne smertevidenskab. Smerte er kompleks. I mange år har man troet, at smerte var lig med vævsskade, og at vævsskade var lig med smerte. Så enkelt kan det ikke forklares. Vi vil, på et niveau så alle kan være med, guide tilhørerne igennem den udvikling som smertevidenskaben har taget fra 1600-tallet og frem til i dag.
  • Små værktøjer: Foredraget vil sigte mod at give tilhørerne små værktøjer med hjem, således at de fremadrettet selvstændigt og proaktivt via forebyggelse kan arbejde med at undgå at få smerter. Herudover vil vores værktøjer hjælpe til at give en større viden om, hvad man skal gøre, hvis smerterne opstår. Vores værktøjer vil desuden klæde tilhørerne på til i højere grad at kunne undgå at søge ekstern behandling, når smerterne opstår.

 

Foredraget varer som udgangspunkt 1-2 timer, men varigheden kan formes efter ønske.

Varighed: 2- 4 timer, evt. med follow-up. Maks antal deltagere: 20 personer.

Interesseret? Kontakt os endelig på telefon 71 74 72 72 alle hverdage mellem kl. 8.00 - 17.00 eller på info@nordichealthinstitute.com, hvis du har spørgsmål, ønsker en uddybning af indholdet i foredrag og workshops eller ønsker at høre nærmere om pris.